Veelgestelde vragen

Voordat je overgaat tot de aankoop van tenten in stretch heb je ongetwijfeld heel wat vragen. Als producent en leverancier van stretchtenten begrijpen we dat maar al te goed. Toch kan je al heel wat antwoorden terugvinden op deze pagina. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende vragen. Merk je dat jouw vraag er toch niet tussen staat? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Ons gemotiveerd team helpt je met alle plezier verder.

De meest verkochte maat in 2022 was 7,5 x 10 m. Deze tent kan door 2 personen (gemiddeld) in minder dan een uur worden opgezet.

Steeds meer overheden en festivalorganisatoren vragen om brandwerendheidscertificaten, maar ook om complete tentboeken. De statische berekeningen en praktische instructies in zo'n tentboek bieden u de zekerheid van een veilige, betrouwbare bouw- en werkmethode. Het tentboek is tegen een meerprijs verkrijgbaar voor onze klanten.

Onze stretchtenten zijn gemaakt van de beste materialen en blijven jarenlang een prachtige eyecatcher, mits de materialen goed worden behandeld. U kunt een aantal dingen doen om de levensduur van de tent te verlengen. Ons doek van 740 g/m2 is zelf goed schoon te houden met een hogedrukreiniger. Het is mogelijk om je tent professioneel door ons te laten wassen. Meer weten over het wassen van de tenten? Neem even contact met ons op.

Wanneer u een stretchtent koopt bij Eurostretch, profiteert u van een volledige garantie van één jaar op uw tent. U heeft zelfs twee jaar garantie op de lasnaden. Voor vragen over uw stretchtent kunt u altijd contact met ons opnemen na die periode.

Na aankoop heeft u de keuze om uw stretchtent zelf op te bouwen of dit door onze opbouwteams te laten doen. Met behulp van onze duidelijke opbouwhandleiding is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Het is geen hogere wiskunde, u moet alleen de juiste volgorde kennen!

Een stretchtent kan zowel direct op de grond als op stenen worden geplaatst. Bij een verharde ondergrond heeft u echter wel belastblokken van 1080 kg nodig. Soms zijn er ook andere mogelijkheden, hiervoor vragen we altijd een foto van de locatie.

Natuurlijk hebben wij mooie vloeren beschikbaar voor onze stretchtenten. Vlondervloeren kunnen wij leveren, dit is echter alleen op aanvraag. Andere vloeren zijn op aanvraag verkrijgbaar.

De stretchtent is een flexibele overkapping die normaal aan de zijkanten openblijft. Maar tegenwoordig is het mogelijk om de tent te voorzien van onze eigen ontwikkelde zijwanden. We geven graag meer informatie over deze zijwanden, ook zijn deze in onze showroom te bekijken. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld 1 zijde naar beneden te plaatsen. Er is dan minder ruimte onder de tent beschikbaar, ongeveer 2,5 meter.

Onze stretchtenten lenen zich voor veel verschillende toepassingen. Tentverhuurbedrijven zetten onze tenten in als onderdeel van hun leveringsprogramma. Restaurant- en caféhouders gebruiken onze tenten om hun terrassen te overkappen. Daarnaast produceren we bijzondere tenten en overkappingen op maat (bijvoorbeeld voor outdoor beurzen of semipermanente paviljoens) en ontwikkelen we in eigen beheer concepten voor specifieke markten. Heb je een bepaalde toepassing voor ogen, neem contact met ons op. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Zeker! Het doek kan volledig of in delen bedrukt worden, bijvoorbeeld met een aangeleverde afbeelding of een bedrijfslogo. De bedrukking is full colour, watervast en bestand tegen rek. Bedrukken gebeurt tegen meerprijs.

Onze stretchtenten kunnen gemakkelijk vrijstaand geplaatst worden. Ook is deze, wanneer de gevel zich ervoor leent, te monteren aan het pand. Verder kun je er ook voor kiezen om een vaste palen constructie te plaatsen. Onze monteurs doen geen montages voor tentdoeken kleiner dan onze kleinste standaardafmeting á 4.5 x 7.5.

Eurostretchtenten zijn beschikbaar in alle denkbare formaatcombinaties tot 20 x 20 meter (400 vierkante meter). Je kunt Eurostretchtenten koppelen, waardoor je grote oppervlakken kunt overkappen. Koppelen gebeurt met speciale connectoren waarmee onze tenten aan elkaar of aan een gebouw gekoppeld kunnen worden.

Om 100% waterdichtheid te garanderen, lassen wij de naden. Dat doen we hoogfrequent en op basis van de soft wedge technologie waardoor je stretchtent absolute klasse uitstraalt. De gelaste naden zijn nog sterker dan het doek zelf en door deze manier zie je amper waar de stroken aan elkaar gezet zijn op je nieuwe stretchtent. Zo oogt het echt als geheel!

De stretchtenten zijn gemaakt van eenzijdig PVC gecoat doek verwerkt met een technisch textiel. Hierin hebben wij 2 kwaliteiten leverbaar 550g/m2 en 740g/m2.